• knuffels-bijgesneden

Solliciteer nu voor Nuna10!

Ga jij de uitdaging aan?

Het Nuon Solar Team is op zoek naar de nieuwe generatie zonneracers! Lijkt het jou wat om deel uit te maken van het tofste project ter wereld en je CV een dikke boost te geven? Solliciteer dan nu voor het tussenjaar van je leven!

In augustus beginnen zestien studenten met de voorbereidingen voor de World Solar Challenge 2019. Een jaar lang wordt er fulltime aan het ontwerp en de bouw van een nieuwe zonneauto gewerkt, Nuna10. Daarna wordt het avontuur vervolgd in Australië om de wereldtitel te verdedigen tijdens de World Solar Challenge. Ben jij één van deze 16 toppers?

De Race

De World Solar Challenge is een race voor zonneauto’s die zich om de twee jaar afspeelt in Australië. Tijdens de race nemen teams uit allerlei landen het tegen elkaar op en laten ze de mogelijkheden van duurzame energie zien aan de hele wereld. De teams starten in het noorden van Australië en rijden vervolgens 3000 km door de ruige outback naar de finish in het zuiden. Het Nuon Solar Team is al zeven keer als eerste over de finish gekomen en ook dit jaar moet de titel natuurlijk weer verdedigd worden!

Nuna

Sinds het jaar 2000 is de TU Delft door negen verschillende zonneauto’s vertegenwoordigd in de World Solar Challenge. De regels om mee te mogen doen zijn voortdurend in beweging, dus het ontwerp van de zonneauto’s blijft in ontwikkeling. Zo had Nuna9 ten opzichte van de eerste Nuna’s nog maar 30% van het zonnecel oppervlak nodig om dezelfde race te kunnen rijden! Ook wordt de concurrentie van andere teams steeds groter. Om aan de top te kunnen blijven is het Nuon Solar Team dus voortdurend op zoek naar de nieuwste technieken en innovaties op het gebied van onder andere zonne-energie, materialen en elektrotechniek. Dit jaar is het de beurt aan Nuna10 om weer een flinke stap te maken!

Het Team

Het Nuon Solar Team is een hecht team van zestien gedreven studenten. Een jaar lang werkt het team fulltime aan een nieuwe Nuna. Dit begint met het design, waarin alles kan en mag zolang het maar binnen de regels blijft van de World Solar Challenge. Vervolgens worden dromen realiteit wanneer Nuna eigenhandig gebouwd en getest wordt. Na een jaar lang met elkaar gewerkt te hebben heb je vrienden voor het leven gemaakt en ben je als team geheel op elkaar ingespeeld. Dit komt goed van pas wanneer teamwork voor een laatste keer op de proef wordt gesteld tijdens de fantastische race door de outback!

Denk jij de wereldtitel te kunnen binnenslepen en ‘s werelds beste zonneauto te kunnen bedenken, bouwen en racen? Werk jij goed in een team en kan je niet wachten om met 15 vrienden naar australië te gaan? Solliciteer dan nu!

Functies

Voor het volgende Nuon Solar Team zoeken wij enthousiastelingen voor de volgende functies (aantal plekken kan verschillen naar aanleiding van de aanmeldingen):

Teamleider: Als teamleider van het Nuon Solar Team ben je hét boegbeeld van het team voor externe partijen, onder wie onze sponsoren en de (inter)nationale media. Je probeert zowel het team als de sponsoren zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en zal geregeld teamleden aan externe experts verbinden. Binnen het team ben je een verbindende factor die ervoor waakt dat iedereen goed in zijn vel zit en optimaal kan presteren. Een sociaal karakter en veel inlevingsvermogen zullen je dus helpen om de rol van teamleider optimaal in te vullen! Iets voor jou?

Technisch manager: Bij het ontwerp van ’s werelds snelste zonnewagen komt veel kijken, en dus zullen er zo’n acht tot tien mensen continu bezig zijn met het ontwerp van Nuna. Aan de technisch manager de taak om het kader van hun werk te scheppen en de tijdsplanning te bepalen. Hoewel je zelf misschien niet eens direct bijdraagt aan het ontwerp van Nuna probeer je wel de omstandigheden te creëren om een optimaal ontwerp neer te zetten. Een technisch manager beschikt doorgaans over een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel, een gestructureerde manier van werken en het zelfvertrouwen om keuzes te maken. Herken jij je daarin?

Chief engineer: Als chief engineer houd jij het overzicht over het technisch ontwerp van Nuna. Het is jouw taak om te bepalen wanneer een onderdeel ‘goed genoeg’ is en waar de prioriteiten van het ontwerp liggen. Waar de technisch manager ervoor zorgt dat Nuna op tijd af is zorg jij ervoor dat het technisch hoogst haalbare in de gelimiteerde tijd wordt bereikt. Als chief engineer kan je goed de brug slaan tussen verschillende disciplines en kan je objectieve afwegingen maken tussen verschillende design opties. Je bent reactief en kijkt met een kritische blik. Wordt jij onze nieuwe chief engineer?  

Marketing: In de functie marketing ben jij de persoon die een deelname aan de World Solar Challenge mogelijk maakt, zonder voldoende middelen is het verdedigen van de wereldtitel zonneracen onbegonnen werk. Het onderhouden van een wederzijds gewaardeerde samenwerking met onze vele partners is in de dynamische wereld van acquisitie een uitdaging, het benaderen van nieuwe potentiële partners is dat wellicht nog meer! Ook duik je diep de mediawereld in dankzij de uitgebreide connecties van het Nuon Solar Team. Op creatieve manieren wordt aandacht gegenereerd voor (activiteiten van) het Nuon Solar Team en haar partners, en die creatieve manieren komen van jouw hand! Ben jij degene die plezier haalt uit het schenken van aandacht aan anderen en die het leuk vindt om creatieve manieren te verzinnen om anderen in het zonnetje te zetten?

Aerodynamicus: Een jaar werk als aerodynamicus van het Nuon Solar Team stelt je in staat om alle aspecten van de aerodynamica te doorgronden. Ga analytisch te werk door stromingen te simuleren in geavanceerde computerprogramma’s en duik de windtunnel in voor praktisch onderzoek van je model. Ondertussen zal je constant rekening moeten houden met eisen en wensen vanuit andere disciplines, je ontwerp zal dus altijd aan randvoorwaarden gebonden zijn. Een goed luisterend oor, een oog voor perfectie en een portie lef zullen je in staat stellen een revolutionair ontwerp neer te zetten, zowel qua vorm als qua prestaties!

Mechanicus: Als mechanicus van het Nuon Solar Team ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van de ophanging van Nuna en daarmee ook voor het rijgedrag van Nuna op hoge snelheden. Het ontwerptraject voert je langs analyse van vorige auto’s, het ontwerp van ruim honderd onderdelen, het testen van je ontwerp op een testvoertuig en uiteindelijk het rijden met Nuna. Een overzichtelijke manier van werken en testen, een sterk analytisch vermogen en een wil om de handen uit de mouwen te steken zijn hierbij van grote waarde. Staat jouw naam op de volgende ophanging van Nuna?

Structureel ontwerper: Als structureel ontwerper vorm je het verbindend element binnen het ontwerpteam van Nuna. Je zorgt ervoor dat de aerodynamische vorm structureel gevormd kan worden, houdt rekening met de positie en bevestiging van de ophanging, zorgt voor voldoende ruimte en veiligheid voor de coureur en houdt rekening met de plaatsing van elektronische onderdelen. Samenwerken is jou dus niet vreemd! Tegelijkertijd stelt een functie als structureel ontwerper je ook in staat de handen uit de mouwen te steken, je zal Nuna namelijk zelf bouwen. Ben jij dus handig of heb je al ervaring met het gebruik van composieten? Dan is deze functie iets voor jou!

Elektrisch ontwerper: Bij Nuna draait alles er om zo veel mogelijk energie binnen te halen en zo min mogelijk uit te geven. Als elektrisch ontwerper zijn dit dan ook je hoofddoelen, die je probeert te bereiken door het gebruik van de beste producten. Een brede interesse in en kennis van nieuwe producten in ontwikkeling zullen je helpen om Nuna elektrisch nog beter te maken. Na je oriënterende fase zal je het elektrisch systeem ook zelf opbouwen en testen op een testvoertuig om te zorgen dat je systeem de gewenste betrouwbaarheid en prestaties levert, hierbij zullen goede ‘trouble shooting skills’ van onschatbare waarde zijn.

Strateeg: Wanneer Nuna startklaar in Darwin staat heb jij als strateeg nog de meeste invloed op de uitkomst van de World Solar Challenge. Na een jaar lang voorbereiding zal je hier tot het uiterste getest worden: hoe goed ken je je algoritmes, hoe ga je om met onverwachte gebeurtenissen en hoe kalm blijf je onder immense druk? Affiniteit met programmeren, kennis van optimalisatie en een sterk redenerend vermogen zullen je helpen het beste uit jezelf en uit Nuna te halen tijdens de World Solar Challenge. Durf jij die uitdaging aan?

Software Engineer: Tijdens de race stuurt de coureur nuna aan, maar komt er ook enorm veel data vanuit andere richtingen binnen. Als Software Engineer Creëer jij overzicht in al deze stromen en zorg je ervoor dat Nuna vlekkeloos door de outback racet. Hou jij ervan om je volledig te verdiepen in code en samen te werken met verschillende diciplines en bedrijven om de beste hardware aan te sturen? Solliciteer dan nu en misschien heb jij straks de boordcomputer van Nuna perfect afgesteld om uiteindelijk de wereldtitel te verdedigen!

 

Warm geworden voor het Nuon Solar Team, maar wil je nog meer weten? Kom dan naar een van de volgende interesse borrels en stel al je vragen aan (oud) teamleden!

19 februari: Dreamhall-interesseborrel

22 februari: Nuon Solar Team Lunchlezing op 3ME instructiezaal H om 12:45

27 februari: Nuon Solar Team interesseborrel in onze werkplaats vanaf 19:00

28 februari: Kom met de (oud)teamleden en biertje drinken in de Ruijf vanaf 20:00

1 maart: Nuon Solar Team interesseborrel in onze werkplaats vanaf 19:00

Kan je niet op een van de borrels of heb je een andere vraag? Mail naar: sollicitatie@nuonsolarteam.com.

 

Weet jij al zeker dat je wil solliciteren? Stuur dan vóór 4 maart je motivatiebrief + CV (incl foto) in één PDF-bestand met in de mail een lijst van je voorkeursfunctie(s) naar sollicitatie@nuonsolarteam.com!

 

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 16 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer