• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Support crew of the Nuon Solar Team: Willem Zwetsloot

Geplaatst op 03-10-2017

Wie helpen ons dit jaar om de winst van de Bridgestone World Solar Challenge in de wacht te slepen? Meet the support crew!

Willem Zwetsloot

Techniek en topsport, dat blijft toch echt een geniale combinatie! Zeven jaar geleden alweer dat ik, als student bij het Nuon Solar Team, naar Japan reisde om met een zonne-auto te racen. Grappend zou je dit kunnen zien als 'inwerkopdracht', want nauwelijks een jaar later stond ik aan de start van de World Solar Challenge in Australië met het Nuna6 team. We gan onze zelfgebouwde zonneauto door het gehele continent racen en de wereld alle nieuwste technologie laten zien.

Technieken uitvinden of beter maken doe ik als sinds ik kan lopen, logisch stap dus; lekker zelf een zonne-auto bouwen. Maar ik kwam erachter dat bij het Nuon Solar Team zitten zo veel meer is dan dat! Nooit gedacht dat ik deze ervaring en vaardigheden zou opdoen om nu zeven jaar later met z’n tweeën een eigen bedrijf te runnen. Met onze business verleggen we wederom technische grenzen en helpen we anderen met meet en regeltechniek. 

Maar ik heb het zonneracen nog lang niet achter mij gelaten. Sinds Nuna 6 vlieg ik voor de World Solar Challenge elke twee jaar weer naar Australie om het huidige team te adviseren over de race tactiek. Een eer om zoveel van mijn kennis te kunnen gebruiken en weer de gezamelijke drive voor de winst mee te kunnen maken. Met een zanderig-rood, bezweet hoofd, midden in Australie met dit team vechten voor winst. Onbeschrijfelijk.

Mensen hebben mij wel eens gevraagd waarom we dit project keer op keer blijven doen. Deze mensen hebben duidelijk niet begrepen waar het om draait. De impact die een dergelijk project heeft op mensen, technologie en duurzaamheid is immens.

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer