• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Nuon Solar Team zorgt voor energie bij Nuon

Geplaatst op 03-10-2017

Amsterdam, 9 november 2016. Een heel nieuw Nuon Solar Team is aangetreden en heeft zich gepresenteerd bij Nuon. 16 studenten van de TU Delft gaan zich buigen over het ontwerp en de bouw van de, alweer negende zonne-auto, Nuna9. Met deze auto doet het team in oktober 2017 mee met de World Solar Challenge in Australië. Het team bestaat uit 12 mannen en 4 vrouwen.

Nuon heeft besloten om ook dit keer hoofdsponsor van het Nuon Solar Team te zijn. Nuon is sinds 2001 sponsor van het Nuon Solar Team en support voor de negende keer het team van Delftse studenten dat elke twee jaar een nieuwe zonnewagen bouwt. Vandaag werd het contract getekend, in bijzijn van de fans: de medewerkers van Nuon.

“Dit sponsorship lijkt zo voor de hand liggend. En toch is het voor ons zelf ook elke keer weer leuk en uitdagend om dit team te mogen begeleiden. We hebben telkens weer met nieuwe mensen te maken. Wijzelf worden door hen geïnspireerd. De creativiteit en duurzame drijfveer van deze groep jonge mensen is mooi om mee te maken”, vertelt Sponsormanager Roos ten Hove. ‘’Het Nuon Solar Team geeft ons keer op keer energie en de collega’s van Nuon staan als een huis achter dit team.”

Sander Koot, de nieuwe teamleider is blij met het sponsorship: “Nuon is nu voor de 9e keer hoofdsponsor. We hebben inmiddels een verbintenis van meer dan 16 jaar. En dat is toch heel bijzonder.  Door dit sponsorship zijn we in staat om onze zonne-auto te bouwen en kunnen wij onze dromen en ambities waarmaken.”

Het Nuon Solar Team gaat nu volop aan de slag om een nieuwe Nuna te ontwerpen en te bouwen. Zodat ze volgend jaar klaar zijn voor de grote zonne race die over 3000 kilometer door het Australische landschap zal plaatsvinden

 

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer