• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Nuna compleet!

Geplaatst op 03-10-2017

Na meer dan 1000 verbindingen gesoldeerd te hebben was ons zonnepaneel dan eindelijk klaar. De volgende stap is om het in de zon te zetten en kijken of hij het doet. Krijgen we echt energie binnen en kunnen we gaan racen? Ontzettend spannend moment want hier zit zoveel tijd, moeite en geld in, dat we niet echt een andere optie hebben dan dat het het gewoon doet!
Eén klein probleempje, hier heb je een accu voor nodig. En precies dat hebben we nog niet. Dus hebben de twee alumni die afgelopen weekend hier in Darwin zijn oude auto accu’s gepakt en een loodaccu gemaakt. Hiermee konden we dan voor het eerst het paneel buiten zetten en testen. Daarmee konden we alvast wat fouten uit de vele verbindingen halen.
Hierna hebben we het zonnepaneel met de loodaccu op Nuna gezet. Dus er zit nu een zonnepaneel op Nuna waardoor ze er eindelijk echt helemaal af uit ziet! We zijn nu bezig met alles passend maken en dan zijn we vandaag zover dat alle systemen in Nuna zitten zodat de coureurs zelf het paneel omhoog kunnen doen tijdens het uitstappen. Dit gaan we vanavond dan ook oefenen zodat als we vrijdag onze testdag halen dat dit soepel gebeurt.

Naast dat er aan Nuna gewerkt wordt, zitten er ook een aantal mensen voornamelijk achter hun computer. Twee van deze teamleden zijn onze strategen. Op het moment zijn zij papers aan het lezen om nog dieper de strategie stof in te duiken en dingen uit te zoeken. Het is nooit te laat om nog even iets nieuws te leren vlak voor de race om te zorgen dat je nog nauwkeuriger de energie in de accu kan bepalen. Hiermee bepalen zij wat de meest optimale snelheid is voor tijdens de race. Sneller is namelijk niet altijd beter...

Daarnaast hebben we nog de nodige ontspanning: sport! Afgelopen maandag zijn we ons befaamde voetbalwedstrijd tegen de school begonnen. Je zou denken, deze studenten zijn veel groter dan de basisschoolkinderen maar er spelen nog veel meer factoren mee. Wij zijn niet gewend in deze enorme warmte te bewegen, en wauw. Wat is dit ongelofelijk vermoeiend.
Daarnaast hebben wij afgelopen anderhalf jaar ontzettend hardt gewerkt aan een auto bouwen en is bij de meeste van ons de conditie er een beetje bij ingeschoten.
Maar je kent ons, alles voor de winst, we geven ons niet makkelijk gewonnen en na een ontzettend spannende wedstrijd is het 3-3 geworden. Helaas, maar perfecte omstandigheden voor volgende week een rematch!

Terwijl ik dit schrijf krijgen we achter ons een telefoontje binnen. Na al het drama om de accu het land binnen te krijgen, proberen we al een week om de doos van Sydney naar Darwin te krijgen. De afgelopen dagen bestonden voor ons uit de teksten: “nee de accu staat echt op de truck”, “ja, het duurt nog een paar dagen”, “de accu is op de truck gezet maar de truck is kapot”, “hij staat bij de douane, maar we kunnen hem echt niet vrijgeven”.
Het telefoontje dat nu achter mij plaatsvindt is van andere aard. “kom hem maar halen”
…. Wat?! JA! Dus ik spring nu snel de auto in en ga onze accu ophalen om deze zo snel mogelijk afleveren bij Nuna.
Het doemscenario dat we onze steeds uitgestelde eerste testdag weer niet gingen halen door een niet aanwezige accu, klaart een beetje op. Als we nou de komende twee dagen knetterhard gaan werken kunnen we vrijdag gewoon testen!

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer