• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Lekker aan Nuna bouwen

Geplaatst op 03-10-2017

Deze dagen zijn we voornamelijk gewoon lekker aan het werk. Vroeg op, “to do-tjes” afvinken, post-its weghangen en hup weer door naar de volgende. Goed eten, genoeg slapen en de echte die-hards krijgen het zelfs voor elkaar om nog wat hard te lopen op zijn tijd! We lijken het allemaal redelijk op een rijtje te hebben.
Het grootste wat nog moest gebeuren was dat de zonnecellen gesoldeerd moesten. De afgelopen dagen hebben vier tot zes mensen continue in een hete shed boven ons paneel gehangen. We voelen per dag de luchtvochtigheid omhoog gaan. Ook de locals zeggen: “Dit is de week dat het weer veranderd, vanaf nu wordt het alleen nog maar erger.”. Wij kunnen niet veel anders doen dan gewoon doorgaan en zo vaak mogelijk even afkoelen. Maar vandaag is het paneel dan eindelijk af! Een van onze grootste taken is nu gedaan, dus dit geeft een goed gevoel.

Daarnaast hebben we allemaal andere dingen nog af kunnen krijgen, veel dingen die we gedurende het jaar uitgesteld hebben. Een magneetje hier, dan ligt deze naad helemaal strak; een stukje rubber daar, dan is dat nog aerodynamischer; toch nog een klein beetje afschuren hier en daar zodat we aan die ene regel voldoen; een laatste scharnier plaatsen zodat de coureurs nog beter kunnen uitstappen; nog even een logo erop plakken of naaien en al met al begint het er steeds meer eruit te zien alsof het bijna af is. Maar goed ook, want de race is al over 23 dagen(!).

Nu zijn we er nog niet helemaal, nog een aantal kleine dingen tot we kunnen rijden. Gelukkig landen er alvast 2 alumni morgen hier in Darwin en kunnen zij ons helpen met de laatste dingen regelen.

Het laatste dat ons nu in de weg staat: we hebben nog de accu nodig. Hij schijnt nu in Darwin aangekomen te zijn maar moet helaas nog een paar laatste checks door en op vrijdag middag gaat niet alles even snel helaas. Hopelijk kunnen we hem binnenkort ophalen en volgende week onze eerste meters in Australië gaan rijden!

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer