• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Hockeycoach Marc Lammers helpt Nuon Solar Team op weg naar de ov

Geplaatst op 03-10-2017

Delft, 31 mei 2017. Marc Lammers begeleidt dit jaar het Nuon Solar Team in de aanloop van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Marc is jaren bondscoach geweest, met als ultiem succes een wereldkampioenschap en Olympisch kampioenschap met de Nederlandse hockeydames. Hij gaat zijn coach talenten nu op een ander gebied inzetten. De studenten van de TU Delft hopen met hun nieuwste zonneauto Nuna9 opnieuw de wereldbeker mee naar huis te kunnen nemen vanuit Australië.

Als hockeycoach is Marc gewend om jonge mensen te coachen en hen te helpen om het uiterste uit zichzelf te halen. “Mijn rol als coach betekent dat ik in een omgeving met de meest innovatie technieken iets terug kan doen voor de universiteit die mij in het verleden als hockeycoach ook geholpen heeft. Het is belangrijk voor het milieu en de economie dat oranje ook in deze competitie voorop loopt,” aldus Lammers.

Nieuwe technieken

Marc Lammers wordt vaak omschreven als een “moderne coach”. Hij verdiept zich altijd in de nieuwste technieken om te kijken hoe hij met zijn team hier voordeel uit kan halen. Zo zijn een videobril, drones, hartslagmeters, ijsbaden, koelvesten, oortelefoontjes en analyse software allemaal technieken die hij geïntroduceerd heeft in de hockey wereld. Deze kennis neemt hij mee naar het Nuon Solar Team. Teamleider van het Nuon Solar Team Sander Koot is enthousiast: “Wij zijn natuurlijk het hele jaar bezig met het onderzoeken van de nieuwste technieken, want tijdens de zonnerace gaat het vaak om luttele minuten die we niet mogen verspelen. Elk nieuw foefje dat ons kan helpen om sneller te zijn, testen we uit. Als Marc met een frisse blik tegen onze plannen aankijkt, komt hij waarschijnlijk met totaal nieuwe ideeën.”

Groeiende concurrentie

Marc realiseert zich dat het als wereldkampioen niet vanzelfsprekend is dat je het jaar daarop opnieuw de beker mee naar huis neemt. En dat dat ook een zekere druk met zich mee brengt: “Als je dan kampioen bent, is het des te moeilijker om dat ook vast te houden. Juist dan wil je de concurrentie altijd een stap voor blijven en moet je steeds op zoek zijn naar manieren om beter te worden. De concurrentie is daar namelijk ook mee bezig”. Zo heeft het Nuon Solar Team ook dit jaar weer een aantal geheime wapens achter de hand die slechts vlak voor de race naar buiten gebracht zullen worden. Op deze manier proberen ze hun concurrenten niet de mogelijkheid te geven hun nieuwe technieken over te nemen.

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer