• Header

  Wereldkampioen worden doe je samen! Bedankt voor uw support.

Eerste kilometers op Australische bodem

Geplaatst op 03-10-2017

Afgelopen week was een hoogtepunt voor het team! Na 4 (!) weken zonder accu, was het moment op woensdag 20 september daar, dat wij het telefoontje kregen dat onze accu eindelijk door de douane was en opgehaald kon worden in Darwin. Met piepende banden zijn we vertrokken en zo hadden we aan het eind van de ochtend alle benodigde cellen voor het bouwen van onze race batterij. Dit was precies op tijd, want vrijdag stond de eerste testdag gepland op een vliegveld in de buurt.

Na flink wat nachtwerk van onze electrical engineers, was de accu perfect op tijd klaar om mee te rijden. Na wat nodige aanpassingen aan Nuna, konden de auto’s worden ingepakt, want we zouden vrijdag om 5:45 vertrekken. Met Nuna achterop de trailer, reden we naar een vliegveld toe, waarvan wij dachten dat het bijna niet in gebruik zou zijn. Helaas bleek dat het vliegverkeer sinds 2015 hier flink was toegenomen. Desalniettemin, konden we toch aardig wat uurtjes doorbrengen op de landingsbaan en moesten we slechts af en toe uitwijken voor een opstijgend – of landend vliegtuig. Aan het eind van de dag, in de brandende zon, konden we terugkijken op iets waar we een jaar lang al keihard voor gewerkt harden: rijden in Australië.

Op zaterdag was het tijd voor de nodige ontspanning. Een Zweeds team, JU Solar Team, had alle zonneteams uitgenodigd voor een pool party. Die konden wij natuurlijk niet overslaan! In totaal waren er 6 andere teams. Het was erg gezellig en leuk om te zien dat we allemaal in precies hetzelfde schuitje zitten. Omdat we zondag gewoon weer om 7 uur zouden beginnen, moesten we uiteraard wel weer op tijd in bed liggen.

Zondag is een deel van de delegatie van onze filmcrew van Stream My Event aangekomen. Zij zullen de komende week veel testen met hun apparatuur en de satellietverbinding in de Outback. Daarnaast hebben ze ook drones bij zich om mee te filmen, wat natuurlijk erg leuk is voor onze aerodynamica jongens, die daar groot fan van zijn.

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer