• wubbo2

De Week van Wubbo blog 5: Pier van Zonneveld (Nuna6)

Geplaatst op 06-07-2018

Het moet anders, maar niet minder leuk! Of wat later ook wel “happy energy” genoemd werd. Dat was Wubbo.

Wubbo deed niet aan ontgroeningen. Vanaf het moment dat je geselecteerd was voor het Nuon Solar Team, was je automatisch een soort van geadopteerd als kind in de Wubbo-familie. Je leven ging veranderen en het werd leuker, dat maakte hij je wel duidelijk. Happy energy, daar deed hij aan.

Wubbo kon als geen ander een groep sturen en motiveren de juiste kant op te gaan. Wanneer de wanhoop nabij was, want ook bij het Nuon Solar Team gaat het niet altijd van een leien dakje, kon Wubbo je in een speech duidelijk maken dat het anders moest en tegelijkertijd je motiveren om het helemaal anders te gaan doen. Happy energy, daar deed hij aan.

Wubbo was iemand die tijdens de voorbereidingen van de World Solar Challenge bloedserieus naar je toe kon komen om met een knipoog en ondeugende blik in zijn ogen zijn diepe, diepe teleurstelling te uiten dat er nog steeds geen speakers op het dak van een van de support wagens geschroefd zaten. Om in de zin daarna toestemming te vragen om met zijn eigen geld een nieuwe installatie te kopen want dit moest anders (de oude was duidelijk niet goed genoeg). Om vervolgens de halve lokale auto-onderdelen winkel leeg te kopen en een half uur later de installatie goed aan de tand te voelen met muziek die menig leeftijdsgenoot als “klere herrie” zou bestempelen. Dit alles natuurlijk onder luid gejuich en genot van de teamleden. Happy energy, daar deed hij aan.

Wubbo is degene die ervoor gezorgd heeft dat het Nuon Solar Team erom bekend staat als het team dat feestend een race kan rijden en deze ook nog eens kan winnen. Zijn focus op de beste prestatie leveren en daar tegelijkertijd een hoop lol aan beleven is wellicht een van de ongeschreven winning-factors van het Nuon Solar Team. Een Wubbo nalatenschap waar niet alleen het Nuon Solar Team energie uit put, maar ook andere teams enorm veel lol aan beleven. Het is niet voor niets dat het Nuon Solar Team meermaals de “sprit of the race” prijs heeft gewonnen. Happy energy, daar deed hij aan.

Wubbo en zijn happy energy, ik denk er nog vaak aan terug met een dankbaar gevoel en een glimlach op mijn gezicht!

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer