• wubbo2

De Week van Wubbo blog 2: Hans-Peter van Velthoven

Geplaatst op 03-07-2018

Wubbo Ockels,

Markelo 1 nov 1985. Die avond keek ik omhoog en zag een lichtgevend stipje door het heelal zweven.  Het was de Space Shuttle ‘Challenger’ met Wubbo Ockels aan boord. Een magisch moment! Dat was het ook in mei 2001, toen ik Wubbo Ockels ontmoette als één van de initiators van het Nuon Solar Team. En het werd nog magischer toen ik via Nuon, als fotograaf bij dit geweldige project betrokken werd en vele jaren met Wubbo in de ‘Australische out back’ naar alle stipjes in het heelal mocht staren. Oktober 2013 was de laatste Solar Challenge, Nuna7,  waar Wubbo bij aanwezig was. 21.000 kilometers heb ik samen met Wubbo door Europa en Australië achter Nuna aangereden, kilometers vol verhalen, grappen en eigenwijsheid.

In 2004 tijdens ‘Adiante’, een tocht met Nuna2 door Europa, reed hij zelf, in Nuna, een stuk door Parijs. Diederick Kinds was Team-Captain en vroeg hem, via de porto, om rechts af te gaan. Wubbo besloot linksaf te gaan, hij kende Parijs immers erg goed en dacht een ‘short-cut’ te kunnen nemen. De hele colonne in stress er achteraan. Diederik zette Wubbo aan de kant, trok de auto open en zette hem zo op zijn plaats zoals dat niet vaak gebeurd was in zijn leven tot hilariteit van de rest. 

Wubbo Ockels….Een man/mens die mij heeft geleerd dat niets is wat het lijkt….En je de wereld met een OPEN blik tegemoet moet treden….want dan gebeuren er de mooiste dingen!

Deel dit bericht:

 • Nuna

  Nuna

  Meer weten over ’s werelds beste zonneauto? Lees hier meer over Nuna9S

  Lees meer
 • Team

  Team

  Leer het verhaal van onze 10 teamleden kennen!

  Lees meer
 • Nieuws

  Nieuws

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nuon Solar Team? Lees dan hier het laatste nieuws!

  Lees meer