Language | en

Nuna

social

Nuna9

Het doel van het team is om de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie.

Dit willen wij bereiken door te winnen op verscheidene Solar Challenges zoals de Bridgestone World Solar Challenge in Australië of de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. In 2017 doen wij weer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge. Het doel van de race is om in 5 dagen 3000 km af te leggen en als snelste vanuit Darwin bij Adelaide over de finish te komen. Het  wordt de 9de keer dat wij mee doen aan deze race waarbij wij de afgelopen acht keer, zes keer wereldkampioen zijn geworden en twee keer tweede. Naast de Bridgestone World Solar Challenge hebben wij ook twee keer meegedaan aan de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika.  Deze race fungeert als ‘test’-race om te zien hoe onze Research & Development projecten het doen.

Om zo snel mogelijk kilometers af te leggen en een race te winnen, werken wij intensief samen met bedrijven en onze universiteit om de nieuwste technologieën toe te passen op Nuna. Zonder onze partners zou het winnen van de race onmogelijk zijn.

De combinatie van high-end technologie, duurzame energie en de spanning van de race geeft de visie van het Nuon Solar Team perfect weer: wij racen om de huidige mogelijkheden op het gebied van techniek te laten zien en te inspireren tot een duurzame toekomst waarin efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie.


top