Language | en

Nieuws

social

Zonneracen door het land van de zonnegoden


09-03-2017 / Zonneracen door het land van de zonnegoden

Ondanks dat Nuna8 in Australie en Zuid-Afrika al meer 8000 kilometer heeft gereden, is ze nog steeds hongerig naar meer. In de komende twee weken zal Nuna8 haar derde zonnerace rijden in Egypte, het land van de zonnegoden Ra en Atoem. Het Nuon Solar Team zal hier deelnemen aan de Somabay Egyptian Solar Challenge (SESC), en hopelijk laten zien dat Nuna8 het winnen nog niet verleerd is!

De Somabay Egyptian Solar Challenge

Van 17 tot en met 20 maart 2017 wordt aan de Egyptische oostkust de Somabay Egyptian Solar Challenge verreden. Tijdens dit vierdaagse evenement starten en finishen teams in Soma Bay, een toeristisch oord. Het idee van de race is hetzelfde als in Zuid-Afrika: teams krijgen vier dagen de tijd om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te rijden. In dit evenement wordt een stuk weg van ongeveer 250 km lang beschikbaar gesteld met zogenoemde “keerpunten”. Door te draaien bij deze keerpunten kunnen teams extra kilometers rijden, maar je moet natuurlijk wel op tijd bij de finish zijn! Een lastige strategische puzzel dus…

De route

Op dag 1 rijden teams naar het noorden en terug, op dag 2 rijden teams naar het zuiden en terug. Deze etappes worden op dag 3 en 4 dan herhaald. Degene die aan het eind van dag 4 de meeste kilometers op de teller heeft staan is de winnaar van het evenement! Tijdens de race zullen de zonnewagens meerdere bijzondere ervaringen opdoen, zo heeft Nuna in Australië altijd moeten oppassen voor kangaroes en in Zuid-Afrika voor giraffen en zebra’s. Deze race houdt onze coureur een extra oogje in het zeil voor kamelen.

Het team

Omdat team Nuna9 druk is met de bouw van de opvolgster van Nuna8, bestaat “Team Egypt” uit negen alumni van het Nuon Solar Team. Met een gezamenlijke veertien zonneraces aan ervaring hoopt dit team goed voorbereid aan de start te staan!

Samenwerking

Tijdens de SESC zal het Nuon Solar Team samenwerken met studenten van de universiteit van Helwan in Cairo. Op deze manier wordt de kennis van het zonneracen verspreid in het Midden-Oosten, en kunnen we deze studenten laten zien wat ze kunnen bereiken met hun technische studie. De voorbereiding op het evenement vindt daarom ook plaats in Cairo, waar colleges over zonneracen zullen worden gegeven en het team verteld zal worden over het ontwerp van Nuna8. Vlak voor het evenement reist het gecombineerde team dan gezamenlijk af naar het zuiden.

Planning evenement

De keuring van Nuna8 voor het evenement zal plaatsvinden van 14 tot en met 16 maart, van 17 tot en met 20 maart wordt dan de SESC verreden. Op 21 maart keren alle zonneauto’s terug naar Cairo, waar ze op 22 maart tentoon zullen worden gesteld bij de piramiden van Gizeh! Volg alle updates van het evenement op onze Twitter, Facebook of Instagram pagina!top