Language | en

Nieuws

social

Nuon Solar Team eregast aan de start eerste energie neutrale snelweg van Nederland


17-02-2017 / Nuon Solar Team eregast aan de start eerste energie neutrale snelweg van Nederland

16 februari 2017 – Samen met Minister Schultz van Haegen gaven de teamleden van het Nuon Solar Team vandaag het startschot voor de aanleg van de eerste energie neutrale snelweg van Nederland: de A6 bij Almere. Bij het evenement, waar het team als eregast bij was uitgenodigd, stond de mobiliteit van de toekomst centraal.

Onder luid gejuich en met het afschieten van confetti reed zonneauto Nuna vandaag door een erehaag genodigden. Het markeerde de start van een bijzonder project: de aanleg van de eerste energie neutrale snelweg van Nederland. Na een symbolische druk op de knop – onder het genot van een toepasselijk zonnetje – complimenteerde teamleider Sander Koot minister Schulz van Haegen met deze mijlpaal: “Dit is een geweldige stap richting een duurzame toekomst, waarin een energie neutraal Nederland het doel is. Het is goed om te zien dat er ook vanuit Rijkswaterstaat wordt gewerkt aan verduurzaming.”

Minister toont interesse in zonnepaneel Nuna

De Minister van Infrastructuur en Milieu was zeer geïnteresseerd in zonneauto Nuna en de ontwikkeling van ons eigen zonnepaneel. Vanuit Rijkswaterstaat wordt er namelijk gewacht met de aanleg van de zonnepanelen totdat de beste technologie ter beschikking is. Het Nuon Solar Team pusht de technologie voortdurend, op het gebied van zonnepanelen, maar ook op vele andere gebieden. Naast het symbool voor het duurzaam rijden, was Nuna vandaag dan ook een inspiratie voor de verduurzaming van de mobiliteit in Nederland.

DSC00993-min

Energie neutrale snelweg

Dankzij zonnepanelen voorziet de snelweg straks tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost in zijn eigen energiebehoefte. Het is de bedoeling dat in 2030 alle Nederlandse snelwegen, bruggen, tunnels en sluizen dat doen. Bij het knooppunt van de A6 en de A27 komt een veld met 4000 tot 10.000 zonnepanelen, dat voldoende energie moeten opwekken om alle verkeerssystemen en verlichting te laten werken.Voor meer informatie over de energie neutrale snelweg, kijk hier!top