Language | en

Nieuws

social

Gesetteld in Darwin


11-09-2017 / Gesetteld in Darwin

Een week geleden kwamen we aan in Darwin met z’n achten. Het plan was dat Nuna ook rond die tijd zou aankomen en dat wij meteen aan het werk konden gaan. Er lag nog wat soldeerwerk voor het zonnepaneel en er moesten nog een paar laatste dingen afgemaakt worden. Wanneer twee dagen later de rest van het team aan zou komen van hun trip-up van Adelaide naar Darwin,was Nuna zo goed als klaar om te gaan testen. Efficiënt gepland! Helaas liep het allemaal wat anders..

Nuna stond in de flightcase achterop een truck ergens tussen Sydney en Darwin. Een rit die in drie dagen afgelegd zou worden, heeft uiteindelijk een week geduurd. In de tussentijd hebben we de basisschool verkend waar we de komende maand onze werkplaats en kantoor gaan opzetten.
Hier hebben we een schuur die we voor elke World Solar Challenge als werkplaats gebruiken waar nog veel dingen van ons stonden opgeslagen. We verwachtten een volledig vol geduwd schuurtje tegen te komen, maar toen we op de school aankwamen bleek dat alles ontzettend goed geregeld was en netjes opgestapeld stond. We hoefden hier dus erg weinig aan te doen voor we aan de slag konden, we hadden alleen nog niks om mee aan de slag te gaan.

De 3 dagen daarna, voordat de rest van het team aankwam, hebben we de omgeving verkend. Zo reden we op en neer naar watervallen in ‘National Parks’, hebben we de uitgaansstraat verkend en hebben we aan het zwembad bij het hostel gelegen. En iedere dag zodra de bedrijven weer open gingen in Nederland, waren we vooral veel heen en weer aan het bellen om te proberen alles in de wondere wereld van logistiek wat sneller te laten gaan.

Woensdag werden we eindelijk herenigd met de andere helft van het team. Na een paar omhelzingen op de parkeerplaats, een uitgebreide barbecue en een paar biertjes zijn we lekker vroeg naar bed gegaan. Ons nieuwe werkschema begint namelijk met ontbijten om 6:00 (!) en die ochtend zou ook de flightcase met Nuna erin eindelijk aankomen!

Helaas hadden we niet zoveel geluk met de accu. Er is genoeg te doen aan Nuna maar zonder accu kunnen we niet rijden en dus niet testen. We gebruiken de tijd nu om al het andere gedaan te krijgen, zodat als de accu straks eindelijk in Australië is, we al een heel eind op weg zijn.

De dagen erna hebben we gebruikt om een beetje in de flow te komen van hier in Australië werken:
6:00 ontbijten
7:00 op de school zijn
12:00 pauze (met de mogelijkheid om te zwemmen in het zwembad om de hoek!)
13:30 weer aan het werk
17:00 twee mensen koken
18:00 met z’n allen eten op de school
daarna kun je uiteraard nog doorwerken als je wilt.

Daarnaast zitten hier ondertussen ook redelijk wat andere teams, die we telkens tegenkomen in de supermarkt, de bouwwinkel of het centrum. Of die we zelf opzoeken om een potje voetbal mee te spelen en pizza te eten! Dat we flink verslagen worden in het voetbal nemen we op de koop toe, het is in ieder geval erg gezellig!

Al met al lukt het redelijk om hier een beetje onze draai te vinden. We krijgen veel gedaan, al is er nog veel meer wat nog gebeuren moet, maar dat zul je altijd zien.

Als de we dan nu ook nog een beetje minder pech kunnen hebben en de accu van Nuna nog in dit land kan geraken (binnen zeer korte tijd) dan kunnen we eigenlijk heel tevreden zijn met de eerste week in Australië!top