Language | en

Nieuws

social

FINISH IN ZICHT VOOR KOPLOPER NUNA


30-09-2016 / FINISH IN ZICHT VOOR KOPLOPER NUNA

Op de laatste racedag voor de finish van de SASOL Solar Challenge Zuid-Afrika heeft het Nuon Solar Team zijn koppositie weten te behouden. De race leidde vandaag langs het mooiste maar ook het spannendste stuk van de langste zonnerace ter wereld: De Garden Route.

De zevende racedag leidde het Nuon Solar Team vandaag langs de Garden Route: een bergachtig gebied langs de zuidkust van Zuid-Afrika. Mechanicus Pim Wubben van het Nuon Solar Team vertelt waarom dit lastig is voor hun zonneauto “Om de bergen van de Garden Route op te komen moet de motor van Nuna op maximale kracht aan het werk. Dit maakt de motor erg warm. Ook het remmen bij de afdeling zorgt voor extra warmte warm. We hebben er heel lang over nagedacht hoe we dit stuk zo zuinig mogelijk kunnen racen én de motor op de juiste temperatuur kunnen houden. Gelukkig bleken onze berekeningen te kloppen en zijn we veilig de bergen over gekomen.”

Finish live te volgen vanuit Nederland
Morgen racen de studenten van het Nuon Solar Team de laatste etappe van de SASOL Solar Challenge SA. Ze finishen rond 16.00 uur in Kaapstad. Net als de afgelopen dagen is de binnenkomst van het team live te volgen vanuit Nederland. Het team deelt zodra ze live zijn een link via Facebook en Twitter waarmee de livestream kan worden gestart. Ook is het mogelijk om de binnenkomst op groot scherm mee te maken op het sport en cultuur centrum van de TU Delft.top